Swift

Pečivo, které si zamilujete


Nejen v chladných měsících si člověk pochutná na čerstvém pečivu.

Došlo vám pečivo a nechce se vám zrovna teď do obchodu? Udělejte si doma vlastní – čerstvé a chutné. Vyzkoušeli jsme pro vás  recept na chutné pečivo, které ocení i ti, kteří neholdují mléku, i ti, kteří se vyhýbají živočišné stravě. Navíc je tento recept vcelku jednoduchý a lehce pozměnitelný podle chuti těch, kteří budou pečivo konzumovat.
BUDETE POTŘEBOVAT:
§ 350g hladké mouky (můžete mísit různé druhy – žitná, pšeničná, špaldová)
§ 250ml vody
§ 3 lžíce olivového oleje
§ 1 lžička soli
§ 1 lžíce sušeného droždí
§ 1 lžička cukru (i méně)
§ můžete použít různé koření (pepř, bazalka, garam masala)
§ můžete použít i semínka (sezamová, slunečnicová nebo třeba dýňová)

Do mísy dáme prvně suché suroviny – hladkou mouku, cukr, sušené droždí, sůl a případně koření – a vše promícháme. Následně můžeme přidat zbylé suroviny, tedy vodu a olej. Doporučujeme využít domácího mixéru, těsto je trochu lepivější při míchání. Těsto upravíme tak, aby se nelepilo na stěny mísy a dáme vykynout na teplé místo zhruba na půlhodinu až hodinu. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Vykynuté těsto můžeme dát péct v mnoha různých tvarech: bochánek, housky, rohlíky, pletýnky, bulky. My jsme tento recept vyzkoušeli již třikrát – poprvé jsme udělali pletýnky, podruhé jsme udělali pletýnky zatočené do kruhu a jako poslední jsme vyzkoušeli pletený bochník. Pečivo necháme v troubě asi 15-20 minut (řídíme se hlavně stavem pečiva).

Přejeme dobrou chuť!

Mohlo by se Vám také líbit:

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář, ať už je jakýkoli :)