Swift

Kynuté lívanečky v americkém stylu

Mužíček (ačkoli není vegan, pochutná si na veganských dobrůtkách i jídlech) koupil domů veganskou kuchařku, která disponuje skvělými recepty restaurace PURO.


A tak jsme dnes ráno chtěli vyzkoušet lívanečky, které mého přítele nadchly již při pohledu na ně.

A protože byly tak skvělé, je třeba, abyste recept na ně znali také :)



Ingredience:
  • 200g hladké mouky
  • 350ml rostlinného mléka
  • 10g čerstvého droždí
  • 20g vanilkového cukru
  • špetka soli
  • čerstvé ovoce

Postup:

Mléko mírně zahřejeme, přidáme do něj cukr a droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si nachystáme množství mouky, do které po asi 10 minutách přidáme vzniklý kvásek. Vzniklou směs pořádně promícháme, aby nevznikaly moučné hrudky a poté dáme na teplé místo na půl hodiny kynout.
Poté na rozpálené pánvi smažíme lívanečky z obou stran.



Podávat lívanečky můžeme například s rozmixovanými borůvkami (omáčka na lívancích) a také můžeme přidat i čerstvé ovoce pro naaranžování jídla na talíři (já mám ráda, když mě jídlo láká už vzhledem).

Dobrou chuť! 

Mohlo by se Vám také líbit:

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář, ať už je jakýkoli :)